Spekulatív blog

Spekulatív blog

Miért léteznek még MP3 lejátszók az okostelefonok világában?

2020. szeptember 16. - CeterisParibus

A technológiai fejlődés és az okostelefonok megjelenése nagyon sok elektronikai eszközt száműzött az életünkből. Nemigen használunk manapság pl. CD/DVD lejátszót, kazettákat stb. De közel sincs így az MP3 lejátszókkal. Igen, azokkal az MP3 lejátszókkal, amiket a 2000 években mindenki aki kicsit is szeretett zenét hallgatni, mindig magánál hordott bárhova is ment. De nem csak, hogy nem tűntek el teljesen, hanem elég borsos árat is kérnek értük a különböző webáruházak. Na de miért is?

 

Nagy árkülönbségek vannak a lejátszók között egy webáruház kínálatában

1. Sportolóknak és aktív életet élőknek még mindig praktikus

Sokan nem szeretik a nagy okostelefont magukkal vinni futás vagy egyéb testmozgás végzésekor, de nem szeretnének lemondani a zenehallgatásról sem, így a kicsi és praktikus MP3 lejátszók remek alternatívát nyújtanak. A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően, sok lejátszó kompatibilis a vezeték nélküli fülhallgatókkal is.

Manapság a sportolók teszik ki a kereslet nagyobb részét

2. Egyesek szerint jobb a hangja

Vannak akik szerint az MP3 lejátszók jobb minőségben adják vissza a zenét. Széles formátum támogatással rendelkeznek, mivel MP3/WMA/AAC/WAV/Audble formátumokat is képesek lejátszani. A drágább készülékek - mert kifejezetten zenehallgatásra készültek - messze túlszárnyalhatják akár a drágább okostelefonokat is a zenelejátszás terén.

3. Hosszú akkumulátor időtartammal rendelkeznek

Habár manapság sokat javult az okostelefonok akkumulátorainak kapacitása, továbbra is nagy előnyt jelenthet az extrém zenehallgatók számára a kis készülékek hosszú üzemideje. Egy középkategóriás készülék több mint 24+ órás lejátszási idővel rendelkezik. Ez akár a hosszabb utazások során előnyt jelenthet az okostelefonokkal szemben.

4. Nem vonja el a figyelmünket

A lejátszók segíthetnek az okostelefon-függőknek a koncentrációban. Mivel nincsenek üzenetek, illetve buta eszköz lévén a funkciói is a zenehallgatásra korlátozódnak, nem lesz ami elvonja a figyelmünket pl. egy letöltött hangoskönyvről, podcastról vagy az audio nyelvtanulási leckénkről. Persze csak akkor, ha betartjuk az "egyszerre egy eszközt használok" szabályt.

+1 Egy kis nosztalgia soha nem árt

A digitális eszközök megjelenésekor sokan órák hosszat elvoltak a másnapi lejátszási listájuk összeállításával, vagy a zeneszámok letöltögetésével az internetről. Egy MP3 lejátszó visszarepíthet minket a múltba, amikor még egy kicsit lassabb volt az élet, mint manapság.

Vova | Portable USB MP3 Music Player Digital LCD Screen Support 32GB TF  Card & FM Radio With Microphone Black Blue Mp3 Player

A sokak számára jól ismert kütyü

 Konklúzió

Tehát az MP3 lejátszók túlélték az okos eszközök forradalmát, és továbbra is úgy néz ki, hogy megmaradnak a elektronikai eszközök piacán mint réteg termékek.

 

A bejegyzés a szerző egy már megszűnt blogjáról lett archiválva.

A bejegyzés trackback címe:

https://spekulativ.blog.hu/api/trackback/id/tr6116202924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása